Just for today, do not worry
Just for today, do not anger
Honor your parents, teachers and elders
Earn your living honestly
Show gratitude to every living thing

 

 


Wat is Reiki?

Reiki wordt vertaald als “universele levensenergie”en letterlijk vertaald uit het Japans betekent het “kracht van de zon”. Reiki is een helende energie. Iedereen die zich ervoor openstelt, kan het leren. De term Reiki bestaat uit 2 Japanse karakters, te weten rei (geest of ziel) en ki (levensenergie of levenskracht). Het is de bron van leven en bewustzijn en deze energie is overal om ons heen.

 

Oorsprong

De Japanner Mikao Usui is de herontdekker en grondlegger van de genezende methode die bekend staat als Reiki, officieel “Usui Shiku Ryoh” genoemd. Usui gaf de principes van de Reiki geneeswijze door. Hij woonde met zijn gezin in Kioto en rond 1900 heerste er een sterke epidemie. Ook hij werd ernstig ziek en had een ingrijpende bijna-dood ervaring waarbij sindsdien de Grote Boeddha een centrale plaats innam in zijn leven. Hij was vastbesloten antwoorden te vinden. In 1921 ging hij zich bezighouden met spiritualiteit en bestudeerde hij verschillende stromingen, zo ook de techniek om Reiki te gebruiken. In 1922 stichtte hij een leerschool en na een lange zoektocht en een periode van meditatie en vasten, kreeg zijn onderwijs een concretere vorm. Tijdens de natuurramp in Japan behandelde hij vele gewonden met Reiki.

 

Wat doet Reiki?

Reiki werkt ontspannend en is een behandelmethode die via de handen wordt gegeven. Het verlicht bij pijn en stress en de energie vindt haar eigen weg door het lichaam en de geest van degene die ontvangt. Reiki heeft een heilzame werking en brengt heling op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het helpt om geblokkeerde energie weer te laten stromen in je lichaam en om innerlijk tot rust te komen.

Reiki is een levenswijze en helpt ons bij lichamelijk, emotioneel en geestelijk welbevinden:

  • Lichamelijk - fysieke pijn oa bij hoord, rug, nekklachten en vermoeidheid.
    Reiki laat de energie stromen naar de plekken die aandacht nodig hebben
  • Emotioneel - oa bij trauma's, angsten, depressie en burnoutklachten.
    Reiki is levenskracht en liefde, je hart krijgt de kans zich te openen
  • Geestelijk - oa spirituele groei.
    Reiki leert je liefdevol en bewust leven, positief naar jezelf te kijken met zelfrespect

 

Voor wie is Reiki?

Een Reikibehandeling is geschikt voor iedereen op elk moment en het werkt ontspannend.
Er zijn twee soorten behandelingen, een stoel of een tafelbehandeling. Tijdens de behandeling kun je tintelingen ervaren of warmte-koude ervaringen. Dit betekent dat er energie vrij komt en jouw energie gaat stromen. Reiki vindt haar eigen weg en stroomt altijd daarnaar toe waar het nodig is.

 

Quote

Reik de ander je beide handen, één om te geven en één om te ontvangen