Heilige Geometrie

De heilige geometrie is een geometrische symbooltaal die werkt met beelden, vormen en patronen in plaats van woorden. Het zijn de kosmische bouwstenen van het universum, van alles wat op aarde is geschapen tot in ons DNA. Heilige Geometrie is de taal van het licht.

Het universum is gevormd volgens vaste, geometrische verhoudingen; van de bloemen in de tuin tot de Egyptische Piramides, de groepering van sterren en zelfs het menselijk lichaam. De cellen van ons lichaam zijn op dezelfde manier gestructureerd. Wij zijn dus op dezelfde manier opgebouwd als het totale universum.

Er zijn vijf platonische vormen die naar Plato zijn vernoemd. Ze zijn in de levensbloem te vinden. Deze platonische lichamen Tetraëder (driehoek), Hexaëder (kubus), Octaëder, Icosaëder en Dodecaëder zijn unieke vormen en verbonden met de vijf elementen vuur, aarde, lucht, water en ether.

De vormen hebben gelijke zijden en raken op alle punten een omliggende bol. Het zijn de enige vormen die deze specifieke eigenschappen hebben en zij vormen de basis van alles op aarde en in het universum.

Metatron

De kubus van Metatron, the Flower of Life oftewel de levensbloem, is een vorm die veel mensen aan het denken heeft gezet en staat bekend als de blauwdruk van het universum.

Lotusbloem

De heilige geometrie komt voort uit de levensbloem, zoals die op een pilaar van het Osirieon in Abydos (Egypte) is aangetroffen. De kern van de levensbloem bestaat uit zeven cirkels. Deze zeven cirkels staan symbool voor de zeven dagen van de schepping.

Zeven dagen

De levensbloem is opgebouwd uit 19 cirkels, met daarom heen twee grotere cirkels. Door het aantal cirkels naar buiten toe uit te breiden, ontstaat een ruimtelijk figuur, dat de acht cellen van een menselijk embryo uitbeeldt. De heilige geometrie heeft dus direct te maken met de schepping.

Het symbool van de heilige geometrie, de levensbloem (in het Engels - flower of life), heeft een sterk helende invloed en bevat alle wijsheid van het Universum. Door er naar te kijken of erop te mediteren, gaan er trillingen in ons resoneren en worden deze opnieuw geactiveerd. Je leert om bewust te worden wie je werkelijk bent en wat je kunt doen om te veranderen of te groeien. Het woord ‘heilig’ heeft te maken met heel-wording, heling dus. Daardoor gaan we ons beter en blijer voelen. Plato zei: ‘Geometrie zal de ziel naar de waarheid leiden’.

Bronvermelding: De Geometrie van de Schepping van Drunvalo Melchizedek

Neem een kijkje in mijn inspiratieblog bij Mandala, waar diverse afbeeldingen te zien zijn van soorten mandala's.

Quote

Verander de structuur van je geest en je eigen denkbeelden en je verandert alles