Coachen en Zijnsoriëntatie 

Het "zijn" is de meest eenvoudige staat van alles en iedereen, het "Zijn" is de basis van je bestaan, de liefdevolle relatie met jezelf. Als je goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook voor anderen zorgen.

In ons dagelijks leven zijn we gewend te zoeken naar antwoorden buiten onszelf, de ander weet het beter, we zijn minder gewend om op tijd rust te nemen, pauze voor een broodje of bewust stil te staan bij onszelf en de dingen die we doen. We laten ons leven sturen door de hectiek van de dag en steeds vaker doen we de dingen gehaast, gestresst, omdat mensen om ons heen iets van ons verwachten.

Steeds minder vaak nemen we "bewust" tijd voor onsZelf totdat we merken dat ons lichaam het laat afweten. We raken vermoeid, gefrustreerd, worden chagrijnig, voelen allerlei spanningen in ons lichaam en zitten minder lekker on ons lijf. We realiseren ons dan pas dat we te lang zijn doorgegaan. Meestal is dit op momenten dat het weekend is of we vakantie krijgen. We delen onze eigen tijd in, genieten van de vrije tijd en leven even zonder dagelijkse verplichtingen en zorgen, tot we weer terug zijn. Ook al proberen we rust te creëren, het blijft een lastig issue.

Op momenten dat we het druk hebben, hebben we van alles aan ons hoofd . En doordat het hoofd zo belangrijk is geworden, we gedachten en ideeën laten ontstaan, we ergens een mening over willen vormen, belangrijk gevonden willen worden enz. zetten we in feite onszelf steeds dieper vast in allerlei gewoonten en patronen.
Dit gebeurt vaak onbewust en we raken verstrikt in een web van overtuigingen, controle willen hebben, anderen willen pleasen. We plaatsen onsZelf naar de achtergrond en er ontstaat disbalans waardoor we het contact met ons lichaam verliezen. Een voorbeeld hiervan is Burnout zijn.

Het lichaam is een kompas die we altijd ter beschikking hebben, een boodschapper die ons in alle eerlijkheid en puurheid laat zien wat er is. Lichaamstaal is zo zuiver dat het soms lastig in woorden is uit te leggen. Door inzicht te krijgen in hoe ons lichaam werkt en ons te bevrijden van onze rugzakjes, komen we in contact met onze essentie, ons "Zijn".

De Tzolkin helpt ons aan de hand van het persoonlijkheidszegel te ontdekken wie we zijn in het leven, hoe we zonder moeite ons "Zijn" kunnen leven en wie we op zielsniveau zijn. Het laat ons zien welk levenspad we lopen en waarvoor we op de aarde zijn. Het lichaam helpt ons te ontdekken wat er in onszelf is.

Met behulp van lichaamswerk en Zijns-georiënteerde oefeningen kun je leren te omarmen wat er is. Kun je leren hoe je ruimte kunt geven aan gevoelens en emoties door ze er te laten "zijn", immers dat is wat er op dat moment is en alle antwoorden liggen in onszelf verborgen.

Zijns-georiënteerde oefeningen bestaan uit lichaamswerk, meditatie, visualisatie en herhalende vragen.

Intuïtief  maak ik gebruik van technieken die jou helpen om jezelf te "Zijn",

de persoon die je in wezen al "Bent".

Meer informatie over Zijnsoriëntatie kun je vinden op www.centrumzijnsoriëntatie.nl

 

Quote

Je hoeft niets te doen om te "Zijn" wie je bent