Wat is BodyDrumRelease?

BodyDrumRelease is een methode waarbij afwisselend wordt getrommeld op de linker- en rechterkant van het lichaam van de cliënt. Daardoor raakt de cliënt diep ontspannen, worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd. Door BodyDrumRelease ontstaat een verruimd bewustzijn. Ook komt de cliënt beter met zijn gevoel in contact en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld.


Hoe werkt BDR

Het woord release betekent bevrijden, loslaten en vrijgeven. Daarnaast betekent het ook ontspannen en afstand doen. Dat is precies wat er gebeurt.
Door het afwisselend trommelen, gaan er heel veel zenuwprikkels tussen de beide hersenhelften heen en weer. Er komt een stroom van gedachten en beelden voorbij die inzichten kunnen geven. Ook emoties komen naar boven en negatieve beelden en/of gedachten vervagen en worden verwerkt terwijl positieve gedachten en gevoelens juist levendiger worden. BDR helpt spanningen in het dagelijks leven te verwerken in de hersenen en de positieve effecten zijn al snel merkbaar. Hierdoor ontstaat er meer zelfvertrouwen wordt stress losgelaten.

 

Quote

Butterflies can't see their wings
They can't see how truly beautiful they are
but everyone else can
People like that as well