Vandaag begint een nieuw golf van het zonneteken de "Witte Hond"
van 22 februari tot en met 5 maart 2017

De stam van de Witte Hond heet "OC" in de Yucatec Maya-taal (spreek uit: óok). Traditionele vertalingen van Oc zijn over het algemeen gewoon "Hond". De betekenis van OC wordt door José Argüelles beschreven als: "Hond, Zoogdierlijk Brein, Emotioneel Leven, Gids en Principe van Loyaliteit, Gelovigheid dat Kracht Geeft in de Spirituele Reis".

Symboliek – kleur wit

WIT vertegenwoordigt de kracht van het Noorden, de richting die de energie schenkt voor de waarheid, helderheid, verfijning, loyaliteit, zuiverheid en integriteit.

Inspiratie en kracht van relaties

Relaties bieden ons de mogelijkheid om te groeien in Liefde, met onszelf, met de ander, in de samenwerking, in teamverband, in liefdesverhoudingen en vriendschappen etc. We zijn ons soms bewust van ervaringen in het dagelijkse leven en komen in situaties terecht waarbij we soms niet weten hoe het beste te handelen en wat te doen, want we willen de ander niet kwetsen. We komen voor keuzes te staan om verantwoordelijkheid te nemen, voelen aan dat veranderingen nodig zijn om verder te komen en we willen ook graag bij onszelf blijven. Op allerlei manieren kunnen mensen vastlopen op het werk, thuis, in vriendschappen enz. Interessant is het om te zien welke initiatieven er worden genomen om tot oplossingen te komen.

Leven in liefdevolle relaties is een uitdaging en vraagt erom bewust te kiezen, je vanuit je hart te verbinden met de ander, de ander toe te laten in jouw fysieke wereld, jouw gedachten en gevoelens. In relatie met de ander leer je jezelf kennen, we spiegelen immers elkaar. Wat jij ziet in de ander zegt iets over jou. In hoeverre kun je omgaan met de schaduwzijden van jezelf en met die van anderen? Allemaal zijn we op weg naar heelwording en je mag tekortkomingen hebben. Perfectie is inclusief imperfectie. Ben je bereid om jezelf te zien en te laten zien zonder er een oordeel over te hebben? Duw je lastige mensen en situaties van je af of ga je juist de uitdaging aan in de verbinding, in de allesomvattende liefde, met een open houding?
Niets is makkelijker dan de ander te ontwijken, beren te zien op de weg, angst te hebben voor…..hoe werkt dit bij jou? Zie jij jezelf en de ander in relaties als een uitdaging? Ook al ben je niet bewust van alles, onbewuste reacties zijn om te buigen naar bewuste acties als jij daarvoor kiest, wees authentiek, durf aanwezig te zijn hoe kwetsbaar het soms ook is, durf de uitdaging aan te gaan. Kwetsbaarheid maakt krachtig, je valkuil wordt je kracht om zo in relatie te kunnen groeien vanuit kracht en zachtheid en toewijding die in ieder mens aanwezig zijn.
De Witte Hond herinnert ons eraan dat in Liefde alles mogelijk is, Liefde is het beste medicijn!

Trouw zijn aan ons hart

De Witte Hond is een prachtige energie die ons vraagt af te stemmen op ons Hart. In ons hart komt alles samen. We kennen hartsverlangen, hart hebben voor, hartenwensen, uit de grond van het hart, met hart en ziel, je hart luchten, neem wat voor jou goed voelt ter harte……..
Het hart is de verbinding tussen de onderste 3 en de hogere 3 chakra’s, de verbinding tussen Hemel en Aarde op weg naar Heelwording.

Trouw zijn, gaat over verbinding en standvastigheid. Wie kent niet uitspraken als: ja, ik zal er altijd voor je zijn, ik blijf trouw, afspraak is afspraak………
Hoe is jouw relatie met jezelf? Heb jij een verbond met jezelf afgesloten? Ben jij trouw aan jezelf, loyaal aan jouw idealen, aan jouw grenzen, spreek je jouw waarheid, hoeveel houd jij van jezelf?
In principe kun je alleen maar trouw zijn aan jezelf en de verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven. Kiezen voor jezelf betekent houden van jezelf en, zoals velen soms denken, het heeft niets te maken met egoïsme. EGO-IS-ME.
Durf het leven te omarmen en wees trouw aan waar jij voor staat, aan wat jij te doen hebt en de wereld in wilt brengen en laat jouw Goddelijke Liefde, die immers in ieder van ons aanwezig is, stromen zodat je vele harten zult bereiken.

Hartewens

Ook voor mij geldt op dit moment dat ik keuzes heb te maken. Ben ik nog trouw aan mezelf, ben ik trouw aan jullie, trouw aan Facebook? Hoe ga ik het allemaal doen? Ik heb gemerkt dat ik op dit moment meer tijd nodig heb om me te focussen en bezig te zijn met wat ik zo graag nog de wereld in wil brengen. Mijn activiteiten zijn aan het veranderen. Ik was er al eerder mee bezig en kom bijna niet toe aan wat ik verder wil uitwerken. Elke dag de dagenergie op Facebook plaatsen, is een intensieve bezigheid en ik ben echt heeeeel dankbaar jullie elke dag weer hier te ontmoeten. En toch…..jeuken mijn handen om ook bezig te zijn met mijn nieuwe ontwikkelingen. Daarom ben ik de komende weken wat minder op Facebook te vinden, even opnieuw een "pauzemoment". Hartewensen willen uitkomen dit jaar. 2017 is een één jaar, nieuwe stappen, nieuw begin, nieuwe ideeën....herkennen jullie dit ook?

Het Rode Aarde levenspad hebben we net verlaten, het is tevens mijn Jaarpad tot eind maart en met een groot jaaaaa kan ik zeggen: “ik heb mijn voeten gevolgd”……
Het Mayawoord voor Hond betekent ook “voeten”. Wees zorgzaam de komende 13 dagen voor je voeten, verwen jezelf met een voetmassage oid en volg je hart. En zorg ervoor dat je met beide benen op de grond staat om vanuit kracht jouw idealen en jouw waarheid de wereld in te brengen, liefdevol, trouw, en toegewijd…..

In Licht en Liefde wens ik jullie een Liefdevolle golf!

Hartegroet Carla

2017_2 Carla