JAARENERGIE Witte Spiegel
Een Gelukkig en Kleurrijk Nieuwjaar!

Ik wens iedereen een heel Gelukkig, Gezond, Kleurrijk en Inspirerend 2017!
Vandaag begint een heel nieuw jaar in onze Westerse wereld met de energie van de Witte Spiegel, een jaar waar met een kalender die loopt van januari t/m december. In de Maya astrologie begint het nieuwe jaar op 26 juli en inmiddels zitten we halverwege het Stormjaar toon 11 (transformatie en loslaten)
Beide energieën zijn merkbaar, omarm dit en voel hoe het met jou is nu, vandaag!

JAARENERGIE 2017

2016 begon op 1 januari met de energie van de Rode Hemelwandelaar 13, we laten een jaar achter ons van grenzen verkennen, grenzen verleggen, doorbreken van de comfortzone enz. Kijk ook wat er in de wereld om ons heen is gebeurd. Mensen die zonder werk kwamen te zitten, vrienden die een andere weg insloegen en/of gingen verhuizen. En niet te vergeten de Politiek, waar Nederland startte met het voorzitterschap in de EU, een gezamenlijke aanpak van het terrorisme in de wereld, de politieke rechtszaken, de vluchtelingenproblematiek, Amerika met een nieuwe president, de ruzies tussen Rusland en Turkije, de groeiende economie, het zzp-vraagstuk, allerlei datalekken en ook een bijzonder jaar voor de Nijmeegse vierdaagse die eenmalig startte met liefst 50.000 deelnemers…. kortom 2016 was een roerig jaar. En ook is dit herkenbaar in mijn eigen leven.
2017 starten we op Witte Spiegel 1 en hiermee start ook weer een nieuwe cyclus van dertien jaar! Dus heb een prachtig nieuwe start met mooie nieuwe inzichten!
*
Herkennen jullie dat? Elk jaar nieuwe voornemens en intenties neerzetten op 1 januari en in december terugblikken wat er is geweest, hoe trouw ben je geweest aan jezelf en zijn je dromen uitgekomen? De Witte Spiegel energie zit voor het grootste deel in de midden kolom van de Tzolkin. De midden kolom is de ruggengraat van de kalender en vraagt ons vooral in het Hier en Nu te zijn. Wat achter ons ligt, is voorbij, we kunnen hier niets meer aan veranderen. Wat voor ons ligt, hebben we voor een groot deel zelf in de hand (niet alles natuurlijk) en hierin kunnen we keuzes maken en sturen, kunnen we creëren wat we het liefst willen realiseren dit nieuwe jaar. Verleden en Toekomst komen samen in deze midden kolom, dus NU is de tijd om jouw toekomst nog meer vorm te geven en dichter bij te laten komen, het beste in jezelf naar boven te halen, terug naar de Bron…..en doe het stap voor stap!
Na een week in het fantastische Rome te zijn geweest, heb ik gisteren een Klompenpad gelopen. Deze loop ik heel graag, dwars door de natuur, klauteren tussen de koeien door. Het Oude Jaar heb ik dus wandelend achter me gelaten en vandaag ben ik heerlijk thuis en bezin ik me op mijn nieuwe stappen. De WITTE kleur in de Tzolkin vraagt om verfijning en is de kleur van zuiverheid, wijsheid en helderheid. Het is de kleur van naar binnen keren. Neem regelmatig dit jaar tijd om in jezelf te keren, rust te voelen en te ervaren, te luisteren naar je innerlijk weten. Besef dat ook de stormenergie er nog steeds is……

NUMEROLOGIE

Vanuit de numerologie is 2017 een 1 jaar. Alles begint met een eerste stap, een nieuw begin, alleen en onafhankelijk zijn, de oorsprong “onze BRON”. De 1 staat alleen en dus op zichzelf staand. Een 1-mens neemt initiatieven, is authentiek, een individu, is een creator, onafhankelijk en origineel. Dus jij bepaalt wat je doet en hoe je het doet en ook hoe snel je gaat. Je authenticiteit geeft aan dat je anders bent dan anderen en dat je zelf bepaalt hoe jij jouw leven leidt. Gezag en autoriteit hoort hier niet bij.

MAGNETISCHE AANTREKKING

De eerste stap, de eerste toon is een magnetische kracht. Vandaag trek je als een magneet de energie die jij nodig hebt dit jaar naar je toe als jij daarvoor kiest. Welke doelen wil je realiseren, wat is je intentie, wat heb je nodig om te balanceren of om in beweging te komen, welke ideeën wil je vormgeven, hoe gebruik je je kracht en wat regel je voor jezelf om in de flow door te stromen, durf je te vertrouwen op je intuïtie, durf je de overgave in te gaan, luister je nog naar je lichaam, wat wil je geven en ontvangen, hoe neem jij je eigen plekje in deze wereld in, hoe voelt het in samenwerking met anderen en hoeveel houd je van jezelf? Genoeg dus om je weer op te bezinnen in dit Spiegelpad.

INZICHT EN REFLECTIE

De komende 13 dagen en dit hele Westerse jaar gaat het om inzichten opdoen en alles om je heen als een afspiegeling van jezelf te zien. Ontdek de reflectie, wat zie jij om je heen, in de mensen…..in de natuur…..in alles wat zich in jouw leven aandient. Wat weerspiegelt zich in jou, waar gaat het over. Toen ik 1e Kerstdag op het St. Pietersplein stond tussen de vele nationaliteiten heb ik de verbinding gevoeld met mensen om me heen die ik niet kende, met het grote verlangen van VREDE in de Wereld, het collectief samenzijn op dit plein bekrachtigde dit enorm! (terwijl ik helemaal niet hou van deze grote massa-menigtes)
Ons eigen dagelijkse leven en hoe wij omgaan met de dingen is immers een afspiegeling van het grote verlangen in de wereld. Aangezien alles bij onszelf begint, is het belangrijk dat je op de eerste plaats VREDE in jezelf ervaart met wat zich in jouw leven afspeelt. Pas daarna kun je het groter maken met de mensen en dieren en dingen om ons heen. Het Hier en Nu vraagt ons dit stap voor stap te doen en bewust in te ademen wat jij nodig hebt. De adem, onze spirit, onze waarheid, jouw waarheid! Laat je creativiteit stromen en daarom…..keer regelmatig naar binnen en maak dat wat jou blokkeert op jouw weg vrij.
Wees je bewust van die spiegel die jou wordt voorgehouden door vrienden, familie, collega’s, buren en de spiegel die jij anderen voorhoudt. Zie de afspiegeling van JeZELF. Jouw diepste “zijn” wordt naar boven gehaald, bewust of onbewust en daar gaat het om, pas dan kun je er iets mee.

WENS

Wat ik ieder van jullie wens, is een fantastisch jaar van mooie inzichten die bij jou passen, meer ego loosheid, vriendelijkheid, samenwerking, kracht en zelfbewustheid, jezelf nog meer ontdekken als dat nodig is en accepteren dat je goed bent zoals je bent. Houd van jezelf mooi mens en geef zelf kleur aan jouw leven! Love is al we need!

Een liefdevolle hartegroet
Carla

©2017.1 Carla