Vandaag begint een nieuwe golf van het zonneteken het "Blauwe Storm"
van 23 nov. t/m 5 dec. 2016

De stam van de Blauwe Storm heet in Maya-taal "CAUAC" (spreek uit: ka'wak). Traditionele vertalingen van Cauac zijn onder andere "storm", "regen", "donder" en "vuur".
Zie je dat C A U A C zowel vooruit als achterstevoren hetzelfde wordt gespeld!

De betekenis van CAUAC wordt door José Argüelles beschreven als: "Storm, Donderwolk en Donderwezen, Transformatie voorafgaand aan Volledige Realisatie".
Toegevoegde kwaliteiten van Cauac zijn o.a. "zuivering", "samenkomst", "initiatie door vuur", "extase van vrijheid" en "lichtend pad" en "lichtlichaam".

Symboliek – kleur blauw

BLAUW vertegenwoordigt de kracht van het WESTEN, daar waar de nacht valt en heeft een transformerende energie. Transformeren betekent veranderen, een andere vorm kiezen, patronen omzetten, het ego loslaten. De Blauwe Stormgolf is een krachtige, zuiverende energie, alles wordt opgeschoond om vervolgens als een vlinder uit haar cocon te ontpoppen. Het is een krachtige katalysator.

Transformatie

Als ik vlinders zie, raak ik niet uitgekeken, vlinders fascineren me altijd weer. Wanneer ik kijk naar het proces van rups naar vlinder, dan zien we een prachtig proces van verandering, een enorme transformatie. Het is alleen zo dat verandering gestuurd kan worden en de transformatie haar eigen werk doet, op haar eigen moment. Een vlinder “is” en het gaat hier om een vlinder te “ZIJN”.
De vlinder vind ik altijd een prachtige metafoor, maar de Stormgolf is veel krachtiger dan een vlinder die uit zijn cocon komt. De storm is een enorme katalysator en schoon alles op wat nodig is.

Blauwe Stormgolf in een Blauwe Stormjaar 11

De afgelopen week heeft het flink gestormd in ons land, in de wereld, in onszelf. We hebben net een Supermaan achter ons liggen en dan zitten we ook nog eens in een Stormjaar 11. Het is een jaar van transformeren, veranderen en loslaten. De energie van de Storm “is” er en we kunnen er niet omheen, we worden uitgenodigd om ons bewust te worden van de energieën, van onze gedachten, van de woorden die we spreken en de handelingen die we verrichten. Stem je intentie zo puur mogelijk af zodat we de energie die we uitzenden kunnen transformeren. De Storm vraagt ons te onderzoeken hoe we de onrust in onszelf kunnen transformeren. De storm gaat over kracht, het is een enorme katalysator, hoe kunnen we onze innerlijke krachten zo optimaal mogelijk gebruiken deze periode en dit jaar. Hoe ervaar jij dit Stormjaar? Je krijgt alle kans om jezelf te vernieuwen, ontdek de Liefde die in jou aanwezig is, zoek de stilte op en keer naar binnen om je gevoelens en je eigen proces te onderzoeken. Vooral relaties kunnen onrust brengen. En dit kan behoorlijk heftig zijn en je helemaal uit balans halen, je emoties kunnen de overhand nemen. Het is dan ook de uitdaging om in de storm te blijven en ruimte te geven aan wat er is, jezelf te ontladen, zacht te worden. Laat weerstand toe , gevoelens als boosheid toe, laat je raken, alleen zo creëer je ruimte in jezelf.


13 dagen het pad van Storm naar Aap

Laat humor toe deze dagen, houd het luchtig in gesprekken en laat het pure kind in jezelf zien. Jonge kinderen kunnen zo puur en transparant zijn; hun humeur kan wisselen als een blad aan de boom.  Als een kind boos is en je benadert een kind met een grapje, dan is hij/zij heel snel vergeten waarom er boosheid was. De draad wordt opgepakt, het leven gaat verder, kinderen vergeten snel, houden het leuk en maak vooral plezier!

5 december, Sinterklaasavond is het toon 13 Blauwe Aap. Een spannende periode, een plezierige en gezellige periode, alles in het teken van dit leuke kinderfeest. Er zullen ongetwijfeld veel Sinterklaasliedjes worden gezongen de komende dagen. Voor jonge kinderen is dit een spannende tijd. Ouders rennen en vliegen en zijn ongetwijfeld druk met allerlei voorbereidingen.
Toch is het goed om af en toe bewust even je eigen stilte op te zoeken, jezelf te gronden en blijf in alle drukte “in het oog van de storm”!

Spreuk

De wijze man in de storm bidt tot God, niet voor redding van het gevaar, maar voor bevrijding van angst. Het is de storm van binnen die hem bedreigt, niet de storm van buiten (Ralph Waldo Emerson)

Ook interessant is dat Cauac vaak wordt afgebeeld in een paars of violette kleur in plaats van blauw. Het vuur van de Violette Vlam transformeert en karmische banden worden opgeschoond, uitgewerkte energieën worden weg getransformeerd. Dus laat de Storm de komende 13 dagen zijn werk doen en realiseer je ook dat als het bij jou rustig is, het wel kan stormen bij de ander.

Hartegroet
Carla

©2016.11 Levenspadvlinder