De 4 KLEUREN in de Tzolkin

De Tzolkin is een cyclische, energetische kalender en kent 260 (kin) dagen. De Tzolkin bestaat uit 20 groeigolven, 4 kleuren, 20 zonnezegels en 13 creatiekrachten. Elke dag kent een eigen energie, een zonnezegel, creatiekracht en kleur. De 20 groeigolven zijn allemaal met elkaar verbonden en vormen één geheel. Na de cyclus van 260 dagen herhaalt de cyclus zich en kun je weer een nieuwe begin maken, heb je weer volop nieuwe kansen en mogelijkheden elke dag opnieuw.

GROEIGOLVEN

Met de RODE Draakgolf start een hele nieuwe cyclus van 260 dagen. Er zijn 20 groeigolven in de Tzolkin cyclus met elk een eigen energie en een eigen thema.

KLEUREN IN DE TZOLKIN, wat betekenen de kleuren?

De Tzolkin kent 4 kleuren, rood, wit, geel en blauw en deze kenmerken zich voor de vier windrichtingen, Oost, Noord, Zuid en West. Elke windrichting kent dus een eigen kleur, het rode Oosten, het witte Noorden, het gele Zuiden en het blauwe Westen.

ROOD

De RODE kleur in de Tzolkin staat voor een nieuw begin, intiatie en geeft het thema aan voor de komende dertien dagen. Na deze golf gaan we naar een witte golf waar je alles van de afgelopen 13 dagen verder kunt verfijnen. Hier kun je verdieping brengen in de thema’s uit de rode golf. Daarna gaan we naar de blauwe golf, de blauwe kleur heeft een transformerende werking en vervolgens begint een gele golf, de kleur geel gaat over de oogst. Iedere volgende golf zal ik hier weer op terugkomen.
*
Deze nieuwe golf die vandaag begint, RODE Maan en gaat over het omgaan met gevoelens en emoties. Elke 4 dagen komt er een andere kleur zonnezegel langs in de kleinste cyclus. (De grootste is 260 dagen). Je kunt eens proberen het verschil te leren ervaren deze periode, neem de tijd om te voelen…
*
Een groeigolf kent 13 dagen; de energie van dag 1 is de Rode Maan en de energie van dag 13 is de Rode Draak. Om de kleuren te ervaren, kun je bv elke dag de kleur van de dagenergie visualiseren en door je lichaam laten stromen. Ga ontspannen zitten of staan, houd je rug recht en adem diep in en uit. Doe dit 3 keer. Leg ook je hand op je buik, dit is je centrum, waar je oergevoel zit. Je kent het ook als je onderbuikgevoel. Volg je ademhaling en visualiseer de kleur rood, neem voldoende tijd, adem langzaam in- en uit zodat je dieper kunt ontspannen. Voel hoe je lichaam zich vult met rood en laat de uitademing je lichaam verlaten via je voeten. Je kunt jezelf vullen met de kleur en vervolgens groter maken als een rode ruimte om je heen, de kamer waar je inzit, je huis, je straat, je woonplaats, je land enz. Maak het groot en voel die rode kleur. Ons basischakra is ook rood. Als dit goed ontwikkeld is, sta je stevig met 2 benen op de grond, voel je je veilig……

Voel je vrij om je te delen wat er geboren mag worden.

©2017.3 Carla