Vandaag begint een nieuwe golf van
het zonneteken "De Blauwe Nacht"
van 7 t/m 19 maart 2017

De stam van de Blauwe Nacht heet "AKBAL" in Maya-taal (spreek uit: ak'bal). Traditionele vertalingen van Akbal zijn onder andere "nacht", "huis" en "grot". De betekenis van AKBAL wordt door José Argüelles beschreven als: "Huis, Omsluitend Donker, Nacht, Lichaam, Plaats van Mysterie, Hart en Inwendige Organen". Toegevoegde kwaliteiten van AKBAL uit de Mayan Oracle (van Ariel Spilsbury): "plaats van naar binnen kijken", "heiligdom", "reis naar het zelf", Droomtijd" en droomveld matrix". 

 

Symboliek – kleur blauw

BLAUW vertegenwoordigt de kracht van het WESTEN, daar waar de nacht valt. Blauwe heeft een transformerende energie. Transformeren betekent veranderen, een andere vorm kiezen, patronen omzetten, het ego loslaten. De blauwe Nachtgolf gaat over thuiskomen in jezelf.

 

Thuiskomen in jezelf

We maken deel uit van een samenleving waarin veel van ons wordt gevraagd, ons leven wordt steeds meer via wetten en regels geregeerd. Vastleggen van afspraken, van wat wel of niet oké is, hoe ga jij daarmee om? Volg je anderen omdat je er graag bij wilt horen? Kies je voor zekerheid of wil je juist vrij zijn? Laat jij je leiden door angst voor wat er kan gebeuren als je je eigen weg gaat? Of durf je los te laten wat niet (meer) bij jou past? “Thuiskomen bij jezelf” de enige plek waar alles wat je nodig hebt in overvloed aanwezig is, rust in je eigen “Zijn”, waar het heerlijk warm kan voelen en geborgen, maar waar tegelijkertijd ook leegte en eenzaamheid kan zijn en dan heb je het koud, er is gemis. Zijn er periodes in je leven waarin je dieptes hebt gekend en waar het voelde als een donker gat omdat datgene waar jij behoefte aan had niet vervuld kon worden? Konden je ouders je alle liefde geven die je nodig had? Misschien is er angst of ben je ooit gekwetst geweest, onbewust…… en heb je je afgesloten voor de wereld om je heen. Ook al is er een gevoel van gemis, besef dan dat dit diep in jezelf verborgen ligt, misschien wel te diep verborgen Het is jouw gevoel en alleen jij kunt hier iets aan veranderen als je dat zou willen. Je bent de enige die de uitnodiging “thuis te komen in jezelf” kunt aannemen. Gun jezelf elke dag een Moi-momentje, neem wat tijd voor jezelf, zoek je eigen stilte op, droom en voel je je thuis in je huis, in jouw stilte! Stilte geeft rust en in deze rust kun je ruimte geven aan je gevoelens. Laat dat wat in de rust naar boven komt er “zijn” en onderzoek waar dit over gaat. Het is zo ontzettend helend, ervaar de heling en geef het de ruimte om te transformeren.

 

Nacht, dromen en idealen

Het leven is een droom en bewust of onbewust wordt er veel gedroomd. Dromen en idealen zijn iets prachtigs voor mensen! Wanneer iemand een droom heeft, ligt er Passie onder en het vraagt best wat moed om hiermee aan de slag te gaan. Soms is het lastig om helder te krijgen welke droom je nu eigenlijk hebt, wat je het allerliefste wilt. Bezig zijn met je dromen waarmaken, betekent dus ook dat je ze erkent en kunt herkennen. Wanneer je jouw persoonlijke dromen in de wereld zet, kom je tegemoet aan het mooiste in jezelf. Dat is toch een cadeautje! Dromen zijn poorten voor veranderingen, voor groei, voor een groter bewustzijn. Door de stilte in jezelf te zoeken, geef je ruimte aan je gevoelens en gedachten, aan je emoties en je dromen.

 

Ook 's nachts krijg je toegang tot je dromen. Je verwerkt dan vaak wat er overdag is gebeurd. Hoe werkt dit bij jou? Droom je veel? Kun je ze 's morgens nog navertellen? Ben je wel eens heel erg moe als je wakker wordt? Dromen zijn heel visueel en er zit een verhaal in en het kan soms wat onsamenhangend zijn. Dromen gaan over dingen die ons bezighouden, die uit onszelf komen. We maken allemaal wel eens dingen mee, we worden geraakt door bepaalde gebeurtenissen waar emoties een rol kunnen spelen, er zijn verwachtingen en we worden beïnvloed. Misschien kun je jouw dromen niet altijd goed herinneren, maar er zijn allerlei trucjes om dromen te onthouden.

Probeer in ieder geval uit jezelf wakker te worden en blijf dan even met je ogen dicht liggen. Houd je hoofd leeg en probeer nergens aan te denken, dus ook geen plannen maken voor wat je allemaal wilt gaan doen die dag.

Wat kan helpen, is steekwoorden opschrijven van je droom van de nacht, leg een schriftje naast je bed. Dromen kunnen je belangrijke inzichten geven over jezelf en je situaties, over wie je "Bent". Wist je dat als je wakker wordt de eerste 10 minuten bepalend zijn voor hoe jouw dag eruit gaat zien? Word je daarom bewust van de gedachten die je hebt als je aan het wakker worden bent en kijk er dan 's avonds eens op terug. Wat klopt er, zijn ze positief, zijn ze verdrietig, boos, gehaast en leiden ze tot stress? Hoe ben je de dag begonnen en hoe beëindigd. Het is heel goed om eens bij stil te staan bij deze momenten!

 

Intuïtie

Het vertrouwen op onze intuïtie is een mindset, onze gedachten die een rechtstreekse verbinding hebben naar ons Hogere Zelf. Hier geldt de wet van oorzaak en gevolg. Ben jij je bewust van het effect van jouw gedachtes? Elke gedachte die je hebt, heeft effect op wat er gezegd wordt, de manier waarop we iets zeggen, onze houding enz. Het is een manier van communiceren. Je Bent zoals je Denkt. Vraag je je wel eens af wat de boodschap achter de boodschap is? Het verlangen achter het verlangen? En wat je erbij “voelt” ipv erbij te denken of er iets van te vinden? Om je intuïtie te (leren) gebruiken, is het belangrijk “aandacht” te hebben voor de ander (bv in een gesprek. Kijk je iemand aan en luister je naar de ander of ben je met je mobiel bezig? Gebruik je je zintuigen en zie je wat de ander doet? Veel mensen luisteren onvoldoende en vinden overal meteen iets van, reageren gelijk en laten de ander niet uitpraten. Overtuigingen kunnen belemmerend zijn en hebben meestal te maken met dingen waarmee iemand worstelt, bv een negatief zelfbeeld of iets niet kunnen enz. Het is de uitdaging in deze golf om boven jezelf uit te stijgen, je grenzen te verleggen, los te laten en te vertrouwen op je gevoel. Realiseer je dat als jij aandacht hebt voor wie de ander “is”, dit ook andersom geldt en er aandacht is voor jou. Het is veel eenvoudiger te zeggen wat je op je hart hebt dan ermee te blijven lopen, de ander voelt toch al wel aan dat er “iets”is.

 

Het mooie van deze golf is dat alles in overvloed aanwezig is, dus denk in “overvloed”!
Blijf bij jezelf en geniet van de stilte en je dromen! Ook een mooie tijd om lekker op te ruimen in je huis en in je mind!

 

Hartegroet Carla

2017_03