Vandaag begint een nieuwe golf van het zonneteken de "Blauwe Aap" van 14 januari tot en met 26 januari 2017

De stam van de Blauwe Aap heet "Chuen" in Maya-taal (spreek uit: Tsjoe’wen). Traditionele vertalingen van Chuen zijn onder andere "aap, ambachtsman, Wever en Wever van de Tijd”

Symboliek – kleur blauw

BLAUW vertegenwoordigt de kracht van het WESTEN, daar waar de nacht valt. Blauw heeft een transformerende energie. Transformeren betekent veranderen, een andere vorm kiezen, patronen omzetten, het ego loslaten. De Blauwe Aapgolf nodigt uit tot speelsheid en spontaniteit en blauw is een krachtige, zuiverende energie. We bevinden ons precies in het midden van de kalender en dit zijn intense dagen. Richt je vooral op dat wat er NU is en wat er NU in jouw leven speelt.

Het Thema van deze golf is “Spelen met als bestemming “Intuïtie”. Het is je uitdaging om deze dertien dagen open te stellen voor alles wat er “is” door het er te laten “zijn”.


KINDERTIJD

Verlang jij wel eens terug naar je kindertijd? De periode van spelen, het onbevangen kind, creatief en expressief bezig zijn, onverwachte verrassingen meemaken, heerlijk kind kunnen zijn zonder je ergens druk over hoeven maken omdat er altijd wel iemand is die voor je zorgt, een vader en/of een moeder? Kind ZIJN, kunnen lachen en huilen, vergeten en vergeven en ……de tijd vergeten……


SPELEN

Jonge kinderen zijn spontaan, zijn onbevangen en uiten zich nog op een heerlijke onschuldige manier, niets moet, niets is gek…..spelen, spelen, ik wil spelen! Waar is die tijd van “spelen” gebleven? Wanneer ik nu kijk naar spelende kinderen is er veel veranderd. We leven in een nieuwe, andere tijd waarin digitalisering niet weg te denken is. Kinderen groeien op met computerspelletjes, games, de IPad. Spelen met hele andere dingen dan wij vroeger deden zoals samen op straat spelen, ballen, tollen, knikkeren, elastieken enz. Op een verjaardagsfeestje deden we koekhappen, spijkerpoepen, ezeltje prik en hapten we snoepjes uit een bak water brrrr. Tegenwoordig gaan we naar de film, misschien al een 3D film of naar een plek waar alles is georganiseerd. Er is veel veranderd, vroeger of nu is niet goed of fout, het is anders en daar mogen we bij stil staan.

Spelen is heel erg helend en bevrijdend, spelen is plezier hebben, spelen is leren en leren is spelen. Ervaringen worden verwerkt in oa rollenspelen of tekeningen of muziek maken enz. Kinderen denken er niet zo diep over na, zij doen gewoon……..Als volwassene zijn we dit een beetje verleerd en diep in ons hart willen we misschien wel graag het onbevangen kind zijn, maar we vragen ons dan af ‘kan dat wel, is het niet gek om je zo te gedragen”, wat zullen ze wel niet denken? Ook onze volwassen ziel roept terwijl de ratio het veelal overneemt.

 

MAGIE

Het spel behoort tot de magie van het leven, immers het leven is een groot spel en ieder mens doet mee. Het aapje in ieder van ons kan zorgen voor balans door gebruik te maken van humor en luchtigheid, lach om jezelf en wees niet al te serieus, doe eens gek. Veel volwassenen zijn op zoek naar zichzelf, zijn vervreemd van zichzelf en hun eigen ik en leren nu bewust opnieuw kind te zijn, gaan op zoek naar hun innerlijke vader en moeder, het mannelijke en vrouwelijke wordt weer in balans gebracht. Hele familiegeschiedenissen worden uitgediept en opgesteld om patronen die opgeslagen zijn in ons DNA op te schonen, de weg vrij te maken voor de volgende generatie.


VERTROUWEN - Middenportaal

We reizen nog steeds door het Mystieke Middenportaal in de kalender, waar het gaat over Vertrouwen. Het eerste zegel van dit portaal is de Rode Draak, de oermoeder. Deze middenkolom gaat over leven in het Hier en Nu. Dus maak je vooral geen zorgen over gisteren of morgen, beleef vandaag, de enige dag die telt nog 10 dagen lang! Vertrouw op het leven en vertrouw erop dat het leven je draagt. Realiseer je dat deze middenkolom een test is om de lichtheid deze dagen te ervaren. Wanneer je het zwaar hebt of de dingen als lastig ervaart, dan weet je dat je nog iets te doen hebt.

WEES EEN MOEDER

Hoe is dit bij jou? Hoe is het met jouw innerlijke moeder en hoe zorgt zij voor het kind in jou? Kan ze de behoeftes van het kind herkennen? Hoe gaat ze hiermee om? De komende 13 dagen wordt je uitgedaagd om een goede moeder te zijn voor jouw innerlijke kind, wees zacht voor jezelf, vergeef jezelf en houd onvoorwaardelijk van jezelf. Accepteer dat je bent zoals je bent, een prachtig mens! Heet jezelf elke dag welkom en zeg dat je er helemaal mag “ZIJN” en vertrouw onvoorwaardelijk op het leven en Moeder Aarde. Alles wat je niet meer nodig hebt, mag je teruggeven aan het leven!

Geniet en heb een spontane golf!

Hartegroet Carla
© 2017.1