Artikelen

 

CHAKRA’S EN DE KLEUR GEEL

Geel

Geel heeft te maken met logica en intellect. Deze felle, expressieve kleur maakt ons blij en optimistisch. De kleur staat voor vrijheid van handelen en zijn. Geel kan ons soms ook een gevoel van verwarring en zweverigheid geven. Het helpt ons bij het overwinnen van hindernissen en het oplossen van emotionele blokkades die onze persoonlijke ontwikkeling in de weg kunnen staan. Met deze kleur zult u ofwel voldoende geld hebben of juist heel weinig. De complementaire kleur van geel is violet, dus als jouw combinatie te veel schril geel bevat, kun je overwegen wat meer violet in je leven te brengen.

Lichamelijke gezondheid

Geel beïnvloedt het zenuwstelsel en de klachten die daarmee te maken hebben. Als er dus te veel geel in je kleurenkaart zit, komen er momenten waarop je echt aan rust en ontspanning toe bent. Huidklachten als eczeem en acne zullen verbeteren door geel want het werkt zuiverend op het lichaam. Geel beïnvloedt ook de alvleesklier en suikerziekte. Het verband met de galblaas en de lever kan gezien worden in de typische huidskleur bij geelzucht. De organen van de spijsvertering, zoals de maag, twaalfvingerige darm en uitscheidingsorganen, worden er door beïnvloed. Geel is bijzonder werkzaam bij de behandeling van constipatie en men zegt zelfs dat het de insulinebehoefte positief beïnvloedt.

Emotionele gezondheid

Een evenwichtige hoeveelheid geel wordt geassocieerd met vrolijkheid, naar buiten gericht zijn en motivatie. Het naar buiten gericht zijn, werkt positief op het losmaken van geblokkeerde psychische energie of remmingen; het confronteert ons met onze verborgen angsten en verbetert onze persoonlijke ontwikkeling. Maar als geel overactief is, kunnen bepaalde negatieve kanten naar voren komen; slechte concentratie, een kritische houding en een neiging tot geestelijk tiranniseren. Een tekort aan gele energie kan ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd en weinig gewaardeerd voelen.

Spirituele gezondheid

Geel staat in verband met de zonnevlecht chakra, dat centraal staat in de kracht van ons zelfbewustzijn als individu en onze band met de rest van de mensheid. De hogere kwaliteiten van geel vinden we ook in de wijsheid die bij Goud hoort. De Gele Mens zou daarom moeten proberen deze krachtige energie goed te beheersen en te gebruiken om meer bewust te worden van de capaciteiten en talenten van anderen.

Combinaties van kleuren

Geel-Rood – deze relatie kan goed zijn, mits uw mentale kant maatjes kan worden met de fysieke eisen van je partner.
Geel-Oranje – je partner helpt je te ontdekken dat er meer in het leven is dan het vergaren van kennis
Geel-Goud – jullie kunnen alleen maar profiteren en sterker worden van elkaars liefde en toewijding
Geel-Groen – je partner zal het stabiele en evenwichtige element in je leven zijn en jouw interesse opwekken voor de schoonheid van de natuur
Geel-Blauw – jullie worden goede maatjes want jullie willen allebei meer kennis vergaren
Geel-Violet – bij alles wat jullie doen, vullen jullie elkaar in perfecte harmonie aan

Hartegroet carla

2016.10